Udruga tartufara donirala tartufe Centru Liče Faraguna u Labinu

„Sutra ćemo djecom ćemo umijesit paštu i naribati ove tartufe“, spremno su iznijele plan tete, zaposlenice Centra Liče Faraguna Labin, nakon primljene donacije od kilogram tartufa.
Naime, članovi udruge tartufara Istra Jelena Bartolić Škropeta, Valdi Vretenar i Boro Cvjetičanin uz pomoć vrijednih kolega tartufara sakupili su kilogram bijelog tartufa i donirali ga Centru, ustanovi koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece s poteškoćama u razvoju.

Članovi Udruge, posjetili su, u ponedjeljak 26. studenoga centar, u namjeri da simboličnom donacijom korisnicima i djelatnicima uljepšaju nadolazeće blagdane. Zahvaljujući na donaciji, tete su isplanirale kako će pola kilograma odmah sutra iskoristiti, a ostalu polovicu sačuvati.

Udruga tartufara Istre osnovana je 2014. godine s ciljem zaštite staništa i povećanja plodnosti tartufa, a ovo je prva takva, ali kažu u udruzi, ne i posljednja donacija te su tartufari najavili slične donacije u Buzetu i Motovunu.

Zahvaljujemo svim tartufarima, koji su sudjelovali u ovoj akciji te pozivamo ostale da se priključe u budućima akcijama.